:) ihtiyaçlarınızı bize iletebilirsiniz.(Görsel, metin, danışmanlık konularında ücretsiz destek olabiliriz)

LightDark

Lozan Cad. No:64/3
Aliağa-İZMİR-TÜRKİYE

© 2024. Mare Reklam Ajansı ❤

2024 Facebook Algoritması: İpuçları + Sırlar Ortaya Çıkarıldı

Facebook algoritmasının 2024’te içerikleri nasıl sıraladığını öğrenin ve gönderilerinizin platformda görülmesi için neler gerektiğini öğrenin.

2024’te Facebook algoritmasının içeriği nasıl sıraladığını keşfedin ve platformda gönderilerinizin görünmesi için neler gerektiğini öğrenin. Facebook algoritması, sosyal medya pazarlamacıları, iş sahipleri, gazeteciler, halk, dünya liderleri – aslında Facebook’u içerik tüketmek veya dağıtmak için kullanan herkes için sıcak bir konu.

Onu sevin ya da nefret edin, basit gerçek şudur ki başarılı Facebook pazarlama çabalarınız varsa onunla çalışmak zorundasınız. İşte platformdaki içeriği sıralamak ve 2.93 milyar kullanıcının akışını şekillendirmek için Facebook’un kullandığı algoritma hakkında bilmeniz gereken her şey.

Facebook Algoritması Nedir?

Facebook algoritması, platform genelinde içerikleri sıralayan bir dizi kuraldır. İnsanların Facebook’u kontrol ettiğinde gördükleri şeyi ve bu içeriğin hangi sırayla göründüğünü belirler. Facebook buna “kişiselleştirilmiş sıralama” diyor.

Temelde algoritma, her gönderiyi, reklamı, Hikaye’yi ve Reel’i değerlendirir. İçeriği puanlar ve ardından her kullanıcı için ilgi sırasına göre düzenler. Bu işlem her bir kullanıcı akışlarını yenilediğinde gerçekleşir.

Facebook’a göre, sosyal ağ, “Her bir yüzeyin en üstünde size en çok ilginç gelecek şeyleri göstermeyi amaçlayan [akış, Arama, Marketplace, Gruplar ve Watch] üzerinde görebileceğiniz tüm içerikleri düzenlemek için algoritmaları kullanır.”

  • Şimdi Facebook algoritmasının ne olduğunu anladığımıza göre, 2024’te nasıl değiştiğine dalalım. Yukarıda belirtildiği gibi, algoritma sürekli olarak evrim geçiriyor ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamak için güncelleniyor.

Bilmemiz gereken temel şey, Yapay Zeka’nın (YZ) Facebook algoritmasının ayrılmaz bir parçası haline gelmiş olmasıdır. Gelişmiş makine öğrenme yetenekleriyle YZ, platformdaki kullanıcıların davranışlarını ve tercihlerini analiz ederek içeriği kişiselleştirmeye yardımcı olur.

İşte 2024’te bekleyebileceğiniz bazı değişiklikler:

Facebook, kullanıcılar arasında konuşmalara yol açan ve anlamlı etkileşimleri tetikleyen gönderilere öncelik vermek istediğini açıkça belirtmiştir. Etkileşim almayan gönderilerin erişimi azalabilir.

Algoritma, her gönderi için bir ilgililik puanı hesaplar ve bunu kullanarak içeriği kullanıcıların akışında sıralar. Bu skoru etkileyen faktörler arasında içeriğin türü, benzer gönderilere olan kullanıcı etkileşimleri ve bir kullanıcının aynı kategorideki gönderileri ne kadar süreyle görüntülediği bulunur.

YZ, bir kullanıcının bir gönderiyi ne kadar süreyle görüntüleyeceğini tahmin etmeye yardımcı olur. Bu tahmin, önceki benzer gönderilerle yapılan etkileşimler gibi sinyallere dayanmaktadır.

Facebook algoritması aynı zamanda bir kullanıcının bir Sayfa ile etkileşimde bulunma veya bir gönderideki ek yorumları görüntüleme olasılığını tahmin eder. Bu tahminleri etkileyen faktörler arasında Sayfalarla geçmiş etkileşimler, benzer gönderilerde harcanan süre ve Sayfalardaki etkinlik bulunur.

Algoritma, kullanıcılara video, fotoğraf, bağlantılar ve metin gönderileri gibi çeşitli gönderi türlerini göstermeye odaklanmıştır. Bu, kullanıcıların ardışık olarak aynı türde birden fazla gönderi görmemesini sağlar.

Bir gönderinin “değerli” olarak kabul edilip edilmediğini belirleyen faktörler, paylaşımların sayısı, tepkilerin sayısı ve gönderinin yazarının kategorisi gibi unsurları içerir. Bu, bir gönderiye eklenen tepkilerin görüntülenme sayısını, gönderinin kaç kez paylaşıldığını ve bir kullanıcının kaç Sayfayı gizlediğini içerir.

Facebook, kullanıcılarına daha fazla şeffaflık ve kontrol sağlama konusunda çalışıyor. Bu, kullanıcıların akışlarını özelleştirmelerine izin veren “Daha Fazla Göster, Daha Az Göster” aracını içerir ve istenirse kronolojik bir akışa geçme seçeneğini içerir. Kullanıcılar ayrıca “Favoriler” listesi oluşturarak favori hesaplarından her zaman içerik görmelerini sağlayabilirler.

Meta ayrıca Instagram ve Facebook algoritmalarının Feed, Stories, Reels ve daha fazlasında nasıl çalıştığı hakkında “sistem kartları” biçiminde daha fazla bilgi yayınlamıştır. 

Meta, Facebook kullanıcılarını en değerli içerikle buluşturan algoritmaları iyileştirmek için yapay zeka ve makine öğrenme üzerinde çalışan bir ekibe sahiptir.

Yıllar içinde algoritma sıralama sinyalleri eklenmiş, çıkarılmış ve önemleri ayarlanmıştır.

2024 itibariyle Facebook algoritması, dört ana sıralama sinyaline dayanarak bir kullanıcı için en ilgili içeriği belirler:

Kim gönderdi: İlgilendiğiniz kişiler ve işletmeler de dahil olmak üzere etkileşimde bulunduğunuz kaynaklardan içerikleri daha sık görme olasılığınız yüksektir.

İçeriğin türü: Eğer genellikle video ile etkileşimde bulunuyorsanız, daha çok video görürsünüz. Fotoğraflarla etkileşim kurarsanız, daha çok fotoğraf görürsünüz. Fikirleri aldınız.

Gönderiye etkileşimde bulunma olasılığınız: Algoritma, bir gönderiye yorum yapma, beğenme veya paylaşma olasılığınızın yüksek olup olmadığını düşündüğünde, sizi gösterme olasılığını artırır.

Diğer insanların bu gönderiye ne kadar ilgi göstereceği: Eğer Facebook algoritması, bir gönderinin kullanıcılar arasında anlamlı etkileşimlere, yorumlara ve cevaplara neden olacağını düşünüyorsa, bu gönderiyi daha yüksek sıraya yerleştirir.

Facebook’un haber akışı algoritması, (ancak sadece) zaten bağlı olduğunuz kişilerden, markalardan ve gruplardan ilgili içerikleri öne çıkarır. Facebook, bu algoritmanın kullanıcıların akışlarında gördükleri içerik sırasını belirlemek için dört adım kullandığını açıklar:

  • Envanter:
    Bağlı olduğunuz kişilerden, sayfalardan ve gruplardan gelen tüm içerikler, Facebook aktivitenize dayanarak önerilen içerik ve ilgili reklamlar. Sinyaller: Yukarıda tartışılan sıralama sinyalleri. Tahminler: Algoritma, sıralama faktörlerinden gelen verileri kullanarak içeriğinizin en değerli olduğuna dair özel tahminler yapar. İlgili: Her bir içerik parçasına bir ilgili puan verilir, en yüksek puanlı gönderiler akışınızın en üstüne daha yakın olur. Facebook ayrıca kullanıcılara algoritmayı eğitmelerine ve akışlarını özelleştirmelerine yardımcı olan seçenekler sunar:

Favorilere ekleme Favorilere ekleyebileceğiniz 30 kişiyi ve sayfayı seçebilirsiniz. Bu hesapların gönderileri akışınızda daha üst sıralarda görünecektir.

  • Favorilere erişmek için:

Profil resminize tıklayın, ardından Ayarlar ve gizlilik’e tıklayın. Sonra, Feed’i seçin, ardından Favoriler’i seçin. Bu bölümde diğer Facebook kullanıcıları ile ilişkinizi özelleştirmek için diğer seçenekleri de kullanabilirsiniz. Bu bölümde diğer seçenekleri kullanarak akışınızda görmek istediğiniz içeriği belirleyebilirsiniz.

  • Akış içi özelleştirmeler:

Herhangi bir gönderiye tıklayın ve gönderiyi gizleme, kullanıcıyı sessize alma veya kullanıcıyı favorilere ekleme gibi seçenekleri göreceksiniz.

Tüm bunlar, algoritmaya hangi türde içerik görmek istediğinizi bildiren bilgiler sağlar.

Reklamlarla ilgili olarak, eşdeğer seçenek Reklamı Gizle’dir. Facebook daha sonra reklamı neden gizlemek istediğinizi belirtmeniz için size bir dizi seçenek sunacaktır. Bu, Facebook’un hangi reklamverenlerden duymak istediğinizi ve hangilerinden kaçınmak istediğinizi anlamasına yardımcı olacaktır.

Facebook, Topluluk Standartları’na aykırı içerikleri kaldırır. Ayrıca, “İnsanların itiraz ettiği içerik” olarak adlandırılan “yanlış bilgi, abartılı sağlık iddiaları veya tıklama tuzağı” gibi “obje bulan içeriklerin” dağıtımını azaltır.

Son olarak, Facebook algoritmalarıyla çalışırken kaçınılması gereken bazı özel kelimeler vardır:

**Tehditkar veya şiddet içeren dil
**Seksist, homofobik, ırkçı, ableist ve benzeri ayrımcı dil
**Zararlı kalıplarla ilgili kelimeler Aşağılayıcı ifadeler
**Topluluk Standartları’nı ihlal eden diğer dil

Facebook Reels algoritması, yukarıda açıklanan Feed algoritması ile aynı sıralama sistemini takip eder. Meta tarafından açıklandığı gibi, bunlar:

  1. Envanter (Inventory): Bağlı olduğunuz kişilerden, sayfalardan ve gruplardan gelen tüm içerikler, Facebook aktivitenize dayanarak önerilen içerik ve ilgili reklamlar.
  2. Sinyaller (Signals): İzleme süresi: Tahmini olarak ne kadar süre boyunca bir Reel’i izleyeceğiniz, aynı Reel’in diğer kullanıcılar tarafından üç saniyeden kısa süreyle görüntülendiği sayı.
  3. İlgililik (Interest): Genellikle etkileşimde bulunduğunuz konular, hesaplar ve takip ettiğiniz hashtag’ler. Bir Reel, bu kategorilerden birine daha fazla düşerse, sizin için daha yüksek sıralanır.
  4. Harcanan zaman (Time spent): İnsanların Reels’leri ne kadar süre boyunca görüntülediği. Daha uzun süre, daha yüksek kaliteli içeriği işaret eder ve daha yüksek sıralamaya sahip olabilir.
  5. Niyet (Intent): İnsanların Reels’leri ilk gördüklerinde nasıl etkileşimde bulunduğu. Bir kişi bir Reel’i tam ekran görüntülemek veya yazarın profilini tıklamak için dokunursa, bu yüksek niyet sinyali gönderir ve algoritma içeriği buna göre sıralar.
  6. Etkileşim (Engagement): Son olarak, algoritma bir Reel’in diğer kullanıcılar tarafından kaç kez görüntülendiğini, kaç kişinin Reel’i tam ekran görüntülemek için tıkladığını ve daha fazlasını sıralar.

    Bu sinyallerin ötesinde, algoritma tarafından daha yüksek sıralanmanıza yardımcı olmak için bazı önemli en iyi uygulamalar vardır. Temel prensip yüksek kaliteli içerik oluşturmaktır. Bu tam olarak ne anlama geliyor?

İşte kaynaktan gelen öneriler:

  • Eğlenceli ve etkileyici olun.
  • Bir trend başlatın.
  • Metin, filtreler veya diğer efektler gibi dahili araçları kullanın.
  • Dikey videoya sadık kalın.
  • Müzik ekleyin.
  • Farklı yaklaşımları deneyin.
  • Görsel olarak hoş bir video oluşturmak için iyi aydınlatma ve kamera kullanımını kullanın.


Ve şunlardan kaçının:

  • Bulanık veya düşük çözünürlüklü video.
  • Diğer uygulamaların su damgalarını taşıyan videolar (örneğin, TikTok).
  • Videoda bir çerçeve bulunan videolar.
  • Yatay video.

Şimdi, iki önemli Facebook algoritmasının spesifiklerini tartıştığımıza göre, bunlarla başarıyla başa çıkmak için bazı ipuçlarına bakalım.

  1. Hedef kitlenizin ne görmek istediğini anlayın: Facebook, içeriğin “anlamlı, ilgili ve bilgilendirici” olduğunu belirtiyor. Bu tam olarak ne anlama geliyor.
    Anlamlı: Kullanıcının arkadaşları ve ailesi hakkında konuşmak veya zaman harcamak isteyeceği içerik (geçmiş davranışlara dayanarak) ve izlemek istediği videolar. Genel etkileşim de burada önemli bir rol oynar.
    İlgili: İçerik, genellikle en çok etkileşimde bulunduğunuz kişiler, hangi tür içeriğe genellikle beğeni yaptığınız ve diğer kullanıcılardan kaç etkileşim aldığı gibi faktörlere göre önceliklendirilir.
    Bilgilendirici: Birinin “yeni, ilginç ve bilgilendirici” bulacağı içerik, kullanıcıya bağlı olarak değişecektir. Kitlenizin benzersiz ilgi ve davranışlarını ortaya çıkarmak için kitle araştırması yapmak size yardımcı olabilir.
    Doğru ve gerçek içerik oluşturun: Facebook, “İnsanların Facebook’ta doğru, gerçek içerik değer verdiğini” söylüyor. Aynı zamanda insanların “gerçek olarak gördüğü gönderi türleri”nin algoritma tarafından daha yüksek sıralandığını belirtir. Diğer yandan, insanların “aldatıcı, sansasyonel ve istenmeyen gönderiler”i düşük sıralar.


    İçeriğinizin doğru ve gerçek olduğu algoritmaya sinyal göndermek için şu ipuçlarına dikkat edin:
  • Açık başlıklar yazın: Başlığınızın kullanıcılara gönderinizde ne bulacaklarını açıkça açıkladığından emin olun. Başlık açıklamalarınızda yaratıcı olabilirsiniz, ancak tık avcılığı veya yanıltıcı başlıklar kullanmayın.
  • Doğru olun: Basitçe ifade etmek gerekirse, doğru olun. Olayları abartmayın, büyütmeyin veya açıkça yalan söylemeyin.

    Diğer taraftan, kaçınılması gereken şeyler:
  • Topluluk güvenliğini engelleyen içerikler, şiddet, kendine zarar verme veya düzenlenmiş ürün kullanımı gibi.
  • Düşük kaliteli sağlık veya finans iddiaları içeren içerikler, mucize tedaviler veya hızlı zenginleşme planları gibi.
  • Orijinal olmayan içerik veya atıfta bulunulan haber içeriği olmaksızın paylaşılan içerik.
  • Yalan iddialar ve yanlış bilgiler.
  • Racist, homofobik veya şiddet içeren dil gibi Facebook algoritma kelimelerinden kaçınılması gerekenler.


    2. Algoritmayı manipüle etmeye çalışmayın:
    Ancak burada Facebook algoritmasını manipüle etmeye çalıştığımızı söyleyen bir şey yok. Bu yazı, algoritmanın nasıl çalıştığını anlamanızı sağlamak ve Facebook’un kullanıcıları için değerli bulduğu şeyi öğrenmenize yardımcı olmakla ilgilidir.

    Bu genel prensiplerin kendi özel kitlenize nasıl uygulandığını anlamak size düşer. Sonra, kitleleri etkileyecek ve algoritmaya olumlu sinyaller gönderecek içerik oluşturun.

    Algoritmayı, içeriğinizin dağıtımını hak ettiğinden daha fazla yapmak için özel stratejiler kullanmak büyük bir hata olabilir. Bu, etkileşim veya yorumlar için ödeme yapma veya dağıtımı manipüle etmek için diğer siyah şapka stratejileri (veya “sahte paylaşım”) gibi şeyleri içerebilir.

    Facebook özellikle clickbait, etkileşim bait ve aldatıcı hedef sayfaların dağıtımını sınırlamaya çalışır, bu nedenle bu stratejilerle algoritmayı manipüle etmeye çalışmak size karşı çalışacaktır. Beğenileri satın almak dağıtımınızı azaltabilir.

    Ayrıca, yeni haber öncelik kontrol kontrolleri, kullanıcılara içeriklerini rapor etme, engelleme ve gizleme gücü verir. Facebook’un moderatörleri sizi yakalarsa bile, muhtemelen kitleniz sizi fark edecektir.

    Basit mesaj burada: Algoritma ile çalışın, karşı çalışmayın.


    3. Kitlenizle etkileşimde bulunun:
    Facebook’un kullandığı algoritma, bir kullanıcının geçmişte anlamlı etkileşimde bulunduğu Sayfaların gönderilerini önceliklendirir. Bu nedenle, yanıt oyununuzu artırmak önemlidir.

    Bir kişi gönderinize yorum yaparsa, fırsatı kaçırmayın. Onları duyduğunuzu hissettirmek, gelecekte de gönderilerinize yorum yapma olasılıklarını artırır. Bu, algoritmaya daha fazla etkileşim sinyali gönderir. Onları görmezden gelirseniz, muhtemelen size karşılık sessiz kalacaklardır.

    4. Kitlenizi birbirleriyle etkileşime geçirin: Algoritma, insanların arkadaşlarıyla paylaşmak ve tartışmak isteyeceği içeriğe değer verir. Bu sinyali göndermenin oldukça kolay bir yolu, insanların içeriğinizi paylaşmalarını ve arkadaşlarıyla tartışmalarını sağlamaktır.

    Facebook kendisi, bir gönderinin bir kullanıcının arkadaşları arasında çok konuşmaya neden olduğunu söylerse, algoritmanın bu gönderiyi kullanıcıya tekrar göstermek için “eylem artırma mantığı” uygulayacağını belirtir.

    Kitlenizin içeriğinizi paylaşmasını ve arkadaşlarıyla tartışmasını sağlamak için Facebook etkileşimini artırma ipuçlarına göz atın.

    5. Doğru Zamanlarda Gönderi Yapın: Facebook’taki algoritmalar, insanların içeriğinizi görmelerini sağlar, hatta ilk olarak çevrimiçi olmasalar bile. Ancak, bu yazı boyunca vurguladığımız gibi, etkileşim, bir gönderinin potansiyel değerini gösteren önemli bir sinyaldir. Ve bu etkileşimi, özellikle kitlenizin çevrimiçi olduğu zamanlarda gönderi yaparak elde etme olasılığınız daha yüksektir.

    Basitçe söylemek gerekirse, doğru zamanlarda gönderi yapmak, insanların gönderinizi görmesinin en yüksek olasılıklarını maksimize eder. Bu, ilk başta çevrimiçi olmayan insanları da içeren insanların gönderinizi görmelerini sağlar!
    Bu konu o kadar önemli ki, Facebook’ta ne zaman gönderi yapılacağını anlama konusuna ayrılmış bir tam yazımız var.

    6. Temel Durum Gönderisini Unutmayın: Etkileşim sayılarınızı artırmaya çalışırken karmaşık Facebook algoritma hilelerini aramak cazip olabilir. Ancak mütevazı durum gönderisini unutmayın. (Fotoğraf, video veya bağlantı içermeyen bir gönderi.)

    7. En İyi Savunucularınız Aracılığıyla Erişiminizi Genişletin:  Çalışanlarınızın, marka sayfanızdan daha fazla itibar ve otoriteye sahip olabileceği bir gerçektir. Çünkü kendi takipçi ve arkadaşlarıyla daha fazla itibar ve otoriteye sahiptirler.

    Çalışanlarınız, kendi çevrelerine markanızın içeriğini paylaşma yetkisi verildiğinde potansiyel erişiminizi büyük ölçüde genişletebilir. Hootsuite Amplify, çalışanların sosyal medya kanallarına önceden onaylanmış içerikleri paylaşmalarını kolaylaştırmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, affiliate marketing, erişiminizi genişletmek ve markanızın itibarını oluşturmak için başka bir harika savunucu grubudur. Onlara kaynaklar ve eğitim sağlayarak Facebook üzerinde söylentiyi yaymalarına ve kendi algoritma sinyalleri aracılığıyla hedef kitlenizi genişletmelerine yardımcı olun.

    8. Influencer’larla İşbirliği Yapın: Çalışanlarınızın erişiminizi genişletebileceği gibi influencer’lar da aynı şekilde genişletebilir. Büyük ve etkileşimli bir takipçi kitlesi olan influencer’larla çalışmak, Facebook algoritmasına içeriğinizin yetkili ve ilgili olduğu sinyalini gönderir.

    Bir influencer ile işbirliği yapmadan önce, markanızla uyumlu olduklarından ve etkileşimli bir takipçi kitlesine sahip olduklarından emin olmak için araştırma yapın. Bu, markanız hakkındaki gönderilerinin gerçek ve takipçileriyle rezonans sağlamasını sağlar, bu da algoritma için olumsuz bir sinyal yerine geçer.

    9. Analiz ve Bilgileri İzleyin: Facebook algoritmasını anlamanın en iyi yolu, kendi performansınızı takip etmek ve ölçmektir. Analiz ve bilgileri izleyerek, belirli sayfanız için etkileşimdeki eğilimleri ve desenleri belirleyebilirsiniz.

    Bu verileri kullanarak içerik stratejinizi ayarlayabilir ve optimize edebilirsiniz, böylece kitlenizle en çok rezonans sağlayan şeylere daha iyi uyabilirsiniz.

Facebook algoritması, her kullanıcının ilgisini çekebilecek içeriği hesaplamak ve ardından onlara kişiselleştirilmiş bir akış sunmak için kullanılan bir dizi sıralama sinyalidir. Bu, makine öğrenimi ve yapay zeka tarafından desteklenmektedir.

Facebook algoritmasını “geçmek” diye bir şey yoktur (ve algoritmayı özellikle kandırmaya çalışırsanız cezalandırılabilir veya hesabınız devre dışı bırakılabilir). Ancak, algoritmaya güçlü sıralama sinyalleri göndermek için kullanabileceğiniz bir dizi strateji bulunmaktadır.

En önemli strateji, belirli bir kitleye hitap eden ve sayfanızın takipçileriyle etkileşimde bulunan yüksek kaliteli içerik oluşturmaktır.

Facebook algoritmanızı güçlendirmek için, kitlelerinizle rezonans sağlayan yüksek kaliteli ve etkileyici içerik oluşturmaya odaklanın. Takipçilerinizle etkileşimi teşvik edin, influencer’lar ve çalışanlarınızla işbirliği yaparak erişiminizi genişletin.

Ayrıca, düzenli olarak analizleri izleyip içerik stratejinizi buna göre ayarlamanın yanı sıra, kısa vadeli taktikler veya hilelerle sistemi oyun oynamaya çalışmaktan kaçının. Bu taktikler sonunda ulaşımınıza ve etkileşiminize zarar verebilir.

Facebook algoritmanızı tamamen sıfırlayamazsınız, ancak bir kullanıcı olarak gördüğünüz içerik üzerinde hemen değişiklik yapmak için birkaç adım atabilir ve algoritmanın zaman içinde daha iyi eğitilmesine yönelik sürekli bir bakım stratejisi uygulayabilirsiniz.

İlk olarak, “sıfırlama”.

  • Profil resminize tıklayın ve Ayarlar ve gizlilik > Akış’ı seçin.
  • Burada, hemen bir Facebook algoritma değişikliği yapmak için seçenekleri kullanın.
  • Belirli kişilerden ve markalardan daha fazla içerik görmek için bunları Favorilere ekleyin.
  • Geçici bir ara vermek için bunları Uyutun.
  • Bir kişiyi veya markayı gönderilerinizde görmemek için bunları takipten çıkarın, ancak bağlantıyı sürdürün.
  • Ve Reconnect altında listelenen kişilere ve markalara göz atmak için bunları seçin, onları daha önce takipten çıkarmışsanız ve tekrar görmek istiyorsanız.
  • Ayarlar ve Gizlilik’e geri dönün, ardından Ayarlar’ı tıklayın, ardından sol menüde Reklam Tercihlerini tıklayın. Reklam Konularına giderek Facebook reklamlarında daha fazla ve daha az görmek istediğiniz konuları inceleyin ve değiştirin.

Sonraki adım bakım. Hide Post, Snooze ve Unfollow gibi içerikleri beğenme seçeneklerini kullanarak algoritmanın ne tür içerikleri sevdiğinizi ve sevmediğinizi belirtin. Bundan sonra, gelecekteki beğenilerinizde ve sayfalarınızda seçici olun, çünkü bunlar algoritmaya içeriğinizin ne tür içeriklere ihtiyaç duyduğunu gönderen sinyallerdir.